Dişlerimizi fırçalamamıza rağmen hepimizin dişleri, hayal ettiğimiz gibi bembeyaz değildir. Diş beyazlatma işlemleri sayesinde canlı ve cansız dişlerdeki renklenmeler ve lekeler yok olmaktadır. Diş beyazlatma işlemi hiç şüphesiz İmplant Sanatı’nda yapılmalıdır. İmplant Sanatı olarak gerek teknik desteğimizle gerekse de servis ağımızın eşsiz kalitesiyle müşterilerimize hayal ettikleri gibi bir hizmet sunmaktayız. İmplant Sanatı; bilhassa implant uygulamasında rakiplerinin çok üstünde hizmet vermektedir. Doğru hekim, doğru implant ürünleri sayesinde implant uygulamasından tam verim alınır. İmplant Sanatı olarak implant uygulamasında olduğu gibi diş beyazlatma yöntemlerinde de kendimize çok güveniyoruz! İmplant Sanatı sayesinde hayal ettiğiniz gibi bembeyaz dişlere sahip olacaksınız!

dis beyazlatmada etkili tedavi

Kalıcı Diş Beyazlatma

Kalıcı diş beyazlatma; birtakım sebeplerden dolayı renk değiştiren ve sararan dişlerin renginin birkaç ton açılması adına kişiye özel tekniklerle uygulanan bir yöntemdir. Dişlerin yapısını oluşturan mine ve dentin tabakasında meydana gelen renklenmelerin giderilmesi adına uygulanmaktadır. Herkesin bildiği gibi güzel bir gülüş yakalamak için sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olmak gerekir. Fakat, dişlerin oluşumu esnasında meydana gelen yapısal bozukluklar başta olmak üzere anne karnındayken veya çocukken kullanılan bazı antibiyotikler, kişinin beslenme düzeni hatta kişinin içtiği sulardaki flor miktarı; dişlerin rengini olumsuz anlamda etkilemektedir. Buna ek olarak, yaşlanma, dolgular, kaplamalar ve protezler; dişlerin beyazlığının kaybolmasında belirleyici olmaktadır.

Kalıcı Diş Beyazlatma Tedavisi

Kalıcı diş beyazlatma tedavisi için klinikte lazer yardımıyla birtakım işlemlerin yapılması mümkün olmaktadır. Kalıcı diş beyazlatma tedavisi, profesyonel bir yöntemdir. Klinikte lazer yardımıyla yapılan diş beyazlatma tedavisi için ağartıcı ilaç, bu ilacı nasıl kullanmasını bilen bir hekim tarafından dişlerin üzerine yerleştirilmektedir. Ardından, bu dişlerin üzerine belirli bir süre boyunca lazer ışığı tutulmaktadır. Bu noktada, lazer ışığının dişi beyazlatmayacağını söylemek gerekir. Lazer ışığı; diş beyazlatma tedavisi için kullanılan beyazlatma jelinin aktive olmasını sağlar. Bunun için gereken kimyasal reaksiyonu başlatır. Buna ek olarak, lazerin dişin içine işlemesi mümkün değildir. Lazerle uygulanan diş beyazlatma tedavisi; bir saatten kısa sürmektedir. Bu yöntem, anında olumlu etki yaratmaktadır. Ancak, istenilen beyazlığın sağlanması noktasında birkaç seansa ihtiyaç vardır. Kalıcı diş beyazlatma tedavisi; herkes için uygun olsa bile bazı durumlarda etkili olamaz. Bu noktada, İmplant Sanatı’nın başarılı diş hekimleri, ağız içi kontrol ve teşhisini yaparak dişlerin bu işlem için uygun olup olmadığına karar vermektedir. Dişleri sağlıklı olanlar, yalnızca etkili bir diş beyazlatma tedavisi isteyenler, bu yöntemi uygulayabilirler. Ancak, dişlerinde ileri derecede çürük olanlar, ilerlemiş diş eti hastalığı bulunanlar, ancak tedavilerini yaptırdıktan sonra diş beyazlatma tedavisi için randevu alabilirler. Bunun yanı sıra, henüz büyüme ve gelişim aşamasını tamamlamamış kişiler ve hamileler ile beraber emziren kadınların da diş beyazlatma tedavisi yaptırması riskli olabilir.

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş beyazlatma tedavisi için ihtiyaçları ve dişlerin renkleşme düzeyini ön planda tutmak gerekir. Diş beyazlatma tedavisi yöntemleri arasında kimyasal, fototermal ve fotokimyasal olarak üç farklı yöntem yer almaktadır.

Kimyasal Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma tedavisi denilince akla gelen ilk yöntemlerden biridir. Bu yöntemde, diş beyazlatıcı jel; bu iş için özel olarak tasarlanmış diş kalıpları kullanılarak dişlere uygulanmaktadır. Ancak, bu yöntemin bilhassa diş minesine bir miktar olumsuz etkisinin olması mümkündür.

Fototermal Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma tedavisi için ışın yardımının kullanılmasıdır. Özel jel, ışın yardımıyla dişe uygulanmaktadır. Bu yöntemin mutlaka diş hekiminin kontrolünde yapılması gerekir. Estetik diş hekimliğinin yaygınlaştığı günümüz şartlarında bu yöntem, sıklıkla tercih edilmektedir.

Fotokimyasal Diş Beyazlatma

Bu yöntemde, diş beyazlatma jelinin mavi ışık ve yeşil ışık kullanılarak aktive edilmesi sağlanmaktadır. Buna ek olarak, kullanılan ışık kaynağının diş beyazlatıcı etkisi bulunmaktadır. UV-ışık kullanılırken çevre dokuların potansiyel yaralanmalara karşı korunması gerekir.

Diş Beyazlatma Yöntemlerinin Avantajları

Diş beyazlatma tedavisi sayesinde hem görünüş hem de sağlık açısından sayısız avantaja sahip olunur. Diş beyazlatma tedavisi; dişlerin kaybettiği renklerine tekrar sahip olmasını sağlamaktadır. Ayrıca, ağız sağlığının korunmasına katkıda bulunmaktadır. Düzgün bir ağız yapısının meydana gelmesini sağlamaktadır. Diş beyazlatma tedavisi; kişilere güzel ve doğal bir gülüş kazandıracaktır. Günümüzde, dişlerini beyazlatmak adına yapay ve riskli yöntemleri kullanan birçok insan bulunmaktadır. Ancak, bu insanların dişleri beyazlasa dahi ortaya doğal olmayan bir gülüş çıkacaktır. Diş beyazlatma tedavisi; diş çürüklerinin ve diş eti hastalıklarının ortaya çıkmasına engel olur. Bunun yanı sıra, diş dolgularının yenilenmesini sağlar. Sıcak ve soğuk tatlara karşı hassasiyeti olanların diş beyazlatma tedavisi yaptırmaları tavsiye edilmektedir. İş ve sosyal hayatında öz güvenli olmak isteyen, dişlerini göstermemek adına gülmekten korkan insanlar için diş beyazlatma tedavisi ideal bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde her şeyden önce kişisel bir imaj oluşturmak mümkün olur. Estetik kaygıların olmadığı, diş sağlığının yeniden istenilen seviyeye geldiği bir yöntem olan diş beyazlatma tedavisi, kesinlikle İmplant Sanatı’nda yaptırılmalıdır.