implant dis nedir tedavi cetirleriİmplant; doğal dişlere en yakın olan alternatif olmasından mütevellit günümüzde en popüler tedavi yöntemlerinin başında gelmektedir. İmplant diş sayesinde protezlere ve geleneksel köprü yöntemlerine göre çok daha iyi çiğneme ve konuşma işlevine sahip olunmaktadır. Buna ek olarak, implant diş, yüzün doğal bir görünüme kavuşmasına sebep olur. İmplant diş; eksik olan dişlerin fonksiyonlarının ve estetiğinin sağlanması amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve buna uygun malzemeden üretilen yapay diş kökünü tanımlamaktadır. Protezlere destek sağlanır. İmplant tedavisi, oldukça uzun ömürlüdür. İmplant dişler, kişi tarafından tüm hayatı boyunca sorunsuz olarak kullanılabilir. İmplant diş; titanyumdan yapılan vidalardır. Diş hekimleri tarafından temiz ortamlarda cerrahi işlem sonucunda kişinin çene kemiğine yerleştirilirler.

İmplant Diş Çeşitleri Nelerdir?

İmplant dişlerin birçok çeşidi bulunmaktadır. Günümüzde diş hekimleri tarafından en çok kullanılan implant diş ise vida şekilli olan implantlardır. İmplant diş çeşitleri; yerleştirildikleri alan ve destek dokularına göre implant cesitleribelirlenirler. Kafes biçiminde olan ve ince, metal alaşımlarından üretilen implant dişe subperiostal implant adı verilmektedir. Kemiğin içine yerleştirilen implant dişlere ise endosseöz implant denilmektedir. Bunun dışında, intramukozal insertler, endodontik stabilizatörler ve transmandibular implantlar bulunmaktadır.

Hangi İmplant Daha Kalitelidir?

İmplant tedavisi yaptırmayı düşünlerin aklında hangi implant daha kalitelidir sorusu bulunmaktadır. İmplant markaları arasında tercih yaparken aslında tüm implantların titanyum alaşımlı vidalar olduğunu unutmamak gerekir. Bu noktada, implant markasından daha önemli bir konu varsa, o da implantı kimin yaptığıdır. Bir başka deyişle, implant tedavisi için görevlendirilen diş hekiminin bu tedavideki becerisi, deneyimi ve başarısı; implant markasından çok daha önemlidir. Bu noktada, çok kaliteli bir markanın işini iyi bilmeyen bir diş hekimi tarafından yapıldığı durumlarda sonuç olumsuz olacaktır. Ancak, diğerlerine kıyasla ucuz bir implantın deneyimli bir diş hekimi tarafından uygulandığında ise sonucun çok başarılı olması muhtemeldir. Dünya üzerindeki implant markaları, genel olarak üçe ayrılmaktadır. Birinci grupta, implant teknolojisi ortaya çıktığından beri piyasada olan markalar, ikinci grupta piyasada kısa zamandır bulunmasına rağmen başarılı olan markalar, üçüncü grupta ise birinci gruptaki markaları taklit eden markalar bulunmaktadır. Bu noktada, lider sınıftaki markaların tercih edilmesi doğru olacaktır.

İmplant Uygulaması Kaç Gün Sürer?

İimplant nekadar surermplant tedavisi için ilk olarak hastanın çene kemiğine yapay bir protez yerleştirilmektedir. Ardından, protezin çene kemiğiyle kaynaşarak kemikleşen bölge üzerine monte edilen yapay fakat gerçeğe çok benzeyen diş uygulaması yapılmaktadır. İmplant tedavisi; yapay kemiğin yerleştirilme süreciyle başlamaktadır. Ancak, yerleştirme süresi, her hasta için aynı değildir. Bu noktada, hastanın ağız içinin ne kadar geniş olduğu ve ağız içinin bu işleme ne kadar müsait olduğu gibi detaylar önemli olmaktadır. Yapay kemiğin yerleştirilme süresi; on dakika ile otuz dakika arasında farklılık göstermektedir. Ancak, çene yapısı dar olan hastalar için bu süre, bir saate kadar uzayabilir. Yapay tabanın kemikleşme süreci, dişlerin eksiksiz olarak yerleştirilmesi, çene ve diş kullanımının sorunsuz olması için ortalama olarak üç ile sekiz ay arasında zaman geçmesi gerekir.

İmplant Diş Ömrü Ne Kadar Sürer?

İmplant diş tedavisi sonuçlanan hastaların implant dişlerini ne kadar kullanacağı konusu, birden çok kritere göre değişiklik göstermektedir. İmplant diş tedavisini gerçekleştiren diş hekiminin bu konuda ne kadar uzman olduğunun yanı sıra implant diş sahibi hastaların işlem sonrası dişlerini ne kadar bakım yaparak kullandığı önemli olmaktadır. Bakımsız implant dişlerin uzun zaman boyunca kullanılması mümkün değildir. İmplant diş ömrünün uzun olmasını isteyen hastaların ilk olarak diş hekimlerine bu konuda iyi bir tedavi planı yaptırması gerekir. Bunun dışında, hastanın çene kemiğinde bulunan kemik oranının diş tedavisi için uygun olup olmadığı, tedavinin başarı oranını doğrudan etkileyecektir. Bunun yanı sıra, hastanın implant yapılacak dişlerinin düzenli aralıklarla kontrol edilmesi şarttır. Gerekli olan tüm işlemler, harfiyen yapıldığı takdirde çok fazla sorun yaşanmayacaktır. İmplant diş tedavisi sonucunda yapay bir diş dokusuna sahip olunmaktadır. İmplant diş tedavisinin uzman bir diş hekimi tarafından kaliteli ürünler kullanılarak yapıldığı durumlarda bir ömür boyu kullanılması mümkün olmaktadır. Yaklaşık yirmi yıldır implant diş sahibi olan ve bu süreçte bir kere bile sorun yaşamayan sayısız hasta vardır. Bu kişiler, dişlerini temiz tuttukları gibi sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıkların hiçbirisine sahip değildirler.

İstanbul Mecidiyeköy İmplant Tedavisi

Mecidiyeköy diş kliniği arayan ve implant diş tedavisi yaptırmak isteyenler için en doğru adres, İmplant Sarayı’dır. İmplant Sarayı olarak teknik destek ve servis ağı kalitesi gibi özelliklerimizle rakiplerimizden çok daha iyi bir hizmet sunduğumuzu iddia ediyoruz! Bunun yanı sıra, implant tedavisinde takım ruhuyla çalışmanın öneminin farkındayız. Hem kullandığımız implant diş ürünleri hem de tedaviyi yapacak diş hekimlerimiz, iyi bir implant tedavisi için bir araya gelmektedirler. Bu sayede, ortaya ömür boyu kullanılabilecek implant dişler çıkmaktadır.