İmplant tedavisi ağzın kaybolan estetik yapısını geri kazandırmak ve işlevselliğini yerine getirmek için uygulanması gereken bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde uzun zamandan beri şikayetçi olunan bu konuların ortadan kısa süre içinde kalkması sağlanır. Basit bir işlem olduğu için herkesin araştırdığı tedavi çeşitlerinden biri olmuştur. Diğer kullanılan yöntemlere göre, daha güvenilir bir sonuç vermektedir.

Ana maddesi titanyum olan madde, ağız yapısına uyum gösteren bir yapıya sahiptir. Vida şeklinde olan bu uygulama, eksik olan kısmın yerine kullanılır. Bu sayede ağızda meydana gelmiş kırık ve eksiklik gibi sorunlar ortadan kalkmış olur. Ağrı ve sızı duyulmayan bu yöntem son derece gelişmiş özelliklere sahiptir. İmplant adı verilmiş olan vidalarında diş bölgesine yerleştirilmesi lokal anestezi ile yapılır. Tabi hekimin kararına göre anestezinin şekli genel olarak değiştirilebilir.

Uygulama öncesi hastanın bu uygulamaya ne kadar uygun olduğuna bakılır. Ancak bu aşamadan sonra uygulamanın yapılıp yapılmayacağına karar verilir. Çene kemikleri incelenen hastalar bu uygulama için ideal olursa, kendileri içinde var olan yöntemlerden biri seçilerek tedaviye başlanır.Implant Sanatı 3

Uygulamanın Yapılışı:

İmplant sanatı sayesinde son derece güvenilir sonuç alacağınız bu uygulama son derece rahat şartlarda yapılır. İmplantın yapılışı öncesinde hastanın genel olarak sağlık taramasından geçirilmesi söz konusudur. Ağız içinde yapılan taramalardan sonra, hastanın hangi uygulamaya daha çok ihtiyacı olduğuna bakılır. Eğer bu hasta için en uygun seçenek olursa, implant diş tedavisi uygulamasının yapılmasına engel olacak şeylerin araştırılmasına geçilir. Ağız içi hastalıklar gibi durumlar, işlemin yapılmasının önündeki en büyük engeldir. Hastanın bu tarz bir hastalığa sahip olduğu öğrenilince öncelikle bunların tedavisine başlanmalıdır. Eğer hastanın bu tarz bir sıkıntısı yoksa, o zaman bu tedaviye geçilebilir.

İşlemin ilk adımı plak ve tartar temizliğidir. Bu yöntem sayesinde daha sağlıklı sonuçların ortaya çıkması mümkündür. Bu aşama tamamlandıktan sonra, vida için araştırmalara geçilir. Vidanın yapılacağı bölgeye bakılarak, bu şekilde çapın belirlenmesi sağlanır. Çap belirlendikten sonra, kesi yöntemi ile uygulamanın yapılışına geçilir. Vidanın çene kemiğinin içinde bir yuva oluşturabilmesi adına, kesi yöntemi uygulanır. Diş etinden alınan kesi sonrasında vidanın buraya yerleştirilmesi sağlanır. Belirli bir sürenin sonunda protezlerin bu maddeye yerleştirilmesi söz konusu olur.

İmplant sanatı, iyi hekimlerle birlikte doğru bir tedavi şekli vaat ediyor. İmplantların kalitesine bakılmadan eğer iyi hekimlerle çalışılmazsa, implant tedavisinde iyi bir sonuç alınamaz. Bu nedenle daha uzun ömürlü bir implant uygulaması yapılabilmesi için tercihinizi işin uzmanından yana kullanmanız doğru karar olur. Servis ağı kalitesi, aynı gün implant işleminin yapılması, teknik destek gibi konular İmplant Sanatını diğer kliniklerden öne çıkaran detaylar arasındadır.

Uygulama Size Ne Sağlar?

Günümüzde ağız için uygulamalar arasında şüphesiz ki en popüleri bu yöntemdir. İmplant sanatı sayesinde pek çok insanın hayalindeki görüntüye kısa yoldan ulaştığını söylemek doğru olur. İşte implant diş uygulamasının sunmuş olduğu avantajlar:

  • Estetik ağız yapısına sahip olmanızı sağlar.
  • Doğal bir görünüm verdiği için, gönül rahatlığı ile tercih edilebilir.
  • Kırık ve eksiklikler için harika bir çözümdür.
  • Bozulan çiğneme fonksiyonlarının geri getirilmesini adına kullanılan önemli bir yöntemdir.
  • Daha sağlıklı ağız yapısına sahip olmanız için ideal bir yoldur.

İmplant Kimler İçin Uygundur?

Ağız bölgesinde yer alan eksiklikler pek çok sorunun ortaya çıkmasına neden olabilir. Özellikle estetik ve fonksiyon açısından pek çok sorunun görülmesine neden olacaktır. Öte yandan çenenin kapanmama gibi durumların da görülmesini kolaylaştırır. Bu yüzden eksiklik durumunda bazı sorunların ortadan kaldırılması şarttır. Bunun için bu tedavi şeklinden yararlanılır. Bu tedavi şekli çürük, travma veya herhangi bir nedene bağlı olarak kayıp yaşamış kişiler için uygundur. Çekimden sonra vidanın uygulanmasında erime miktarı da azalmalar gösterir. Bu yöntem sayesinde komşu bölgeden yardım alma söz konusu olmadığından daha avantajlı bir uygulamadır. Çenede sabit bir protez elde edilemediğinde ve hareketli protezler sağlanamadığında bu uygulamanın yapılması gündeme gelebilir. Kişilerin estetik açısından daha iyi olmasına neden olacak bu uygulama sonrasında her zamankinden daha etkili gülüşlerin elde edilmesi sağlanacaktır. Öte yandan beyaz ve etkileyici yapının oluşturulmasını sağlayan bu uygulama, insanların hayalindeki ağız yapısına ulaşması açısından ideal bir yöntemdir.

Kimler İçin Bu Uygulama Yapılamaz?

Bazı bireyler için bu uygulamanın uygun olmadığını belirtmek gerekir. Baş ve boynuna radyoterapi uygulanan bireyler için maalesef bu yöntem uygun değildir. Aynı zamanda henüz kemik gelişimini tamamlamamış 18 yaşından küçük bireyler bu yöntemi yaptıramazlar. Bu nedenle bu çocuklar için 18 yaşın beklenmesi şarttır. Bunun yanında kişiler eğer bir sigara tiryakisi ise, o zaman bu yöntemin yapılması imkansız bir haldedir. Özellikle çok ağır bir şekilde sigara içiyorsa, bundan kurtulana kadar bu tedavi şekli onun için uygun olmayacaktır. Çünkü uygulama öncesi ve sonrası sigara içmeniz bir süre boyunca tamamen yasak olacaktır. Sigara tiryakilerinin ise bu durumu karşılayamayacağı düşünüldüğü için, bu konudan emin olana kadar böyle bir tedaviye girişmemeleri tavsiye edilir.