İmplant tedavisi artık herkesin hakkında azda olsa bilgi sahibi olduğu bir diş tedavisi yöntemidir. Hastalarımız implant tedavisi yöntemi hakkında bilgi sahibi oldukça, bizlere çeşitli konularda sorular sorarak, implant tedavisi hakkındaki meraklarını gideriyorlar. İşte hastalarımızdan bizlere gelen implant tedavi sorularından bir tanesi, implant yaptıranlar diş teli takabilir mi sorusudur.

Şimdi implant yaptıranlar diş teli takabilir mi sorusunu sizler için cevaplayacağız.

İmplant Yaptıranlar Diş Teli Takabilir mi?

Daha önce implant yaptıran kişiler, diş teli takabilir. Ancak ideal olan yöntem ise önce dişlere ortodontik tedavinin yapılmasıdır. Burada ortodontik tedavinin yapılmasını önemini şöyle açıklayalım. Ortodontik tedavi ile tüm dişler, kökleri de dahil olmak üzere doğru yerlerine hareket ettirilmiş olur ve daha sonra hazırlanacak olan uygun çene kemiği boşluğuna implant uygulanabilir. Tam burada önemli bir notumuz var. O da şu; bazen ortodontik tedaviye gerek görülmez ya da hasta ortodontik tedavi istemezse, ortodontik tedavi yapılmadan da diş teli uygulaması yapılır.

Ayrıca implantı olan bir kişiye de diş teli tedavisi yapılabilir. Ama yine de uyarmakta fayda var. Her vakada ayırıcı tanıya göre sınırlı ve dikkatle uygulanması gerekir.

Kısacası, implant yaptıran bir kişiye diş teli takılabilir. Ancak yukarıda saydığımız konulara dikkat edilmeli. Bu konuda çok daha detaylı bilgi almak isteyen misafirlerimizi gülüş sanatının ustası İmplant Sanatı kliniğimize bekleriz.

Unutmayın! Güzel bir gülüş için önce diş sağlığı…