Diş implantı tedavisi daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi oldukça popular olan bir diş tedavisi yöntemidir. Öyle ki implant tedavisi hakkında birçok soruya buradan sizler için cevap verdik. Şimdi ise yine implant tedavisi hakkında bilmeniz gereken birkaç konuya değineceğiz.

İşte implant tedavisi hakkında bilmeniz gereken bazı önemli noktalar…

Diş implantı çene kemiğine çok küçük bir operasyon sonucu yerleştirilir. Burada çene kemiğine yerleştirilen ve diş kökü yerine geçen implant, diş kökünün vazifesini üstlenerek bu görevi yerine getirmektedir. Çene kemiğine yerleştirilen diş implantları, aynen diş kökü gibi ağız ve damak içinde, üzerine yapılan kaplama diş ile dişin normal fonksiyonları olan ısırma, koparma, çiğneme gibi işlevlerin rahatlıkla yapılmasını sağlayarak çevresindeki komşu dişlere de destek olur.

Diş İmplantı Ne Kadar Sürede Yapılır?

Çene kemiğine yapılan diş implantı kemik dokusuna hücresel olarak tutunur ve kemik dokusu ile bağ oluşturur. Söz konusu bu tutunma kişiden kişiye göre değişmektedir. Şöyle ki; bazı kişilerde bu tutunma 3 ay içinde olurken bazı kişilerde ise 6 aylık bir dönemde gerçekleşmektedir. Bu farka neden olan etkenler ise; hastanın yaşı, kullandığı ilaçlar ve kronik hastalıklar gibi etkenlerdir. Bu etkenler dediğimiz gibi diş implantının çene kemiği ile hücresel bağ kurmasını ve tutunmasını süresel anlamda etkilemektedir.

Diş İmplantında Diş Eti Önemli midir?

Diş implantı tedavisinde diş etinin önemi çok fazladır. Diş eti çekilmesinden dolayı birçok hasta dişlerini kaybetmiştir. Bu yüzden diş implantı tedavisi yapılmadan önce hastanın işlemleri tamamlanırken, hastaya diş eti operasyonu da yapılmaktadır. Bu operasyon ile hem diş implantı hem de üstüne yapılacak olan protezin yeri sağlamlaştırılmış olur.

Bu yazımızda sizlere diş implantı tedavisinin öneminden bahsettik. Eğer siz de diş implantı tedavisi hakkında çok daha detaylı bilgi almak istiyorsanız, İmplant Sanatı kliniğimizin uzman hekimlerine danışabilirsiniz. İmplant Sanatı kliniğimizin uzman hekimleri ve son teknoloji ekipmanları ile geleceğe mutlu ve gülümseyen dişlerle bakabilirsiniz.

Unutmayın! Güzel bir gülüş için önce diş sağlığı…