Lamina diş fiyatları genellikle ilk muayene de diş hekimi ile hasta arasında karşılıklı görüşülerek belirlenir.  Lamina diş tedavisi uygulayan hekimler farklı materyal ve farklı marka ürün kullanması durumunda lamina diş tedavi fiyatları farklılık gösterir.  Bir diğer önemli konu ise ön dişlere uygulanan lamina diş tedavisinde hastanın tedavi edilmesi gereken dişler olması durumunda bu tedaviler gerçekleştikten sonra lamina diş kaplama uygulanır.  Dolayısıyla önceden bu konuda fiyat belirlenmesi mümkün değildir.

Porselen Lamina Nedir?

Porselen lamina Latince yaprak anlamına gelir.  Yaprak porselen olarak da bilinen lamina diş tedavisi dişlerde aşındırma yapılmadan yalnızca ön yüzeyinde milimetrik inceltmeler yapılarak sağlam diş dokusuna dokunmadan uygulanan bir tedavi yöntemidir.

Porselen Lamina Diş Tedavisi Hangi Durumlarda Yapılır?

Diş beyazlatması yapılmış ancak sonuç alınmamış dişler,  yapısal olarak şekil bozukluğu olan dişler,  araları açık ayrık dişler,  kırık veya renk değişikliği olan dişlere uygulanan bir tedavidir. Günümüzde hekim ve hastaların tercih ettiği tedavilerden biridir.

Porselen Lamina Diş Tedavisi Ne Kadar Sürede Yapılır?

Porselen lamina dişler genellikle ön dişlere uygulanır.  Ön dişlerde herhangi bir tedavi gerektirecek durum olmaması durumunda tek seansta kısa sürede yapılıp bitirilen bir tedavidir.  Ancak ön dişlerde dolgu veya kanal tedavisi yapılmayı gerektiren durumlar olması durumunda bu tedavi gerçekleştirildikten sonra lamina porselen tedavisi uygulanır.

Lamina Diş Kaplama Kaç Aşamada Gerçekleştirilir?

Lamina diş kaplama tedavisi genellikle kısa sürede ve tek bir seansta gerçekleştirilir.  Ancak dişler aşındırılmadan önce ölçü alınması hastanın tercihine göre bir gülüş tasarımı oluşturulması istendiğinde 2 seansta tamamlanan bir tedavidir.  İlk seansta dişler aşındırılır ve ölçü alınır.  2 seansta ise lamina porselenler yapıştırılarak tedavi tamamlanır.

Porselen Lamina Kendiliğinden Düşer Mi?

Porselen çok hassas ve ince bir porselenden yapılmış olmasına rağmen son derece dayanıklı ve dirençlidir.  Kendiliğinden düşmesi söz konusu değildir.  Ancak hekim porselen lamina dişleri çıkartabilir.  Ağır travmatik kazalar olmadığı sürece kesinlikle düşmez.

Porselen Lamina Dişlerin Ömrü Ne Kadardır?

Bütün tedavilerde olduğu gibi porselen lamina dişler de ağız içi bakımı doğru ve düzenli yapılması durumunda uzun yıllar kullanılabilen dayanıklı ve estetik bir tedavidir.  Günlük ağız içi ve diş bakımının düzenli olarak yapılması şarttır.  En az günde 2 kez dişlerin fırçalanması,  yemeklerden sonra diş ipi kullanılması ve günde 1 kez ara yüz fırçası ile dişlerin arasının temizlenmesi uzun ömürlü olmasında son derece etkilidir.