İmplant diş çene cerrahisi alanına giren,  çene kemiğine titanyum maddesinden vidalar takılarak üzerine protez dişlerim yerleştirilmesi tedavisidir.  Bu tedavide en büyük avantaj yandaki dişlere zarar verilmeden yapılmasıdır.  Dolayısıyla diğer birçok diş tedavisine göre alternatif oluşturabilecek kombine bir tedavidir.  İmplant diş tedavisi 18 yaşını doldurmuş fiziksel olarak kemik gelişimi tamamlamış herkese yapılabilen bir tedavidir.

İmplant Dişte İşlem Süreci Nasıl İşler?

Öncelikle implant diş yaptırmaya karar veren hastalara diş hekimi tarafından bir ön muayene yapılır.  Muayene de kaç adet implant takılacağı,  kaç diş eksiğinin olduğu ve var olan dişlerin ne kadar sağlıklı olup olmadığı anlaşılır.  Aynı zamanda çene kemiğinin sağlıklı olup olmadığı da anlaşılır.  Daha sonra implant yapılıp yapılmamasına karar verilir.  Tedavi lokal anestezi altında yapılır.  İmplant vidaları eksik olan ve önceden planlanan yere yerleştirilir.  3-4 Ay gibi bir iyileşme süreci beklenir.  İyileşmenin ardından implantların çene kemiğine uyum sağlaması sonucunda diş ölçüsü alınarak kalıcı protezler vidaların üzerine yerleştirilir.

İmplant Tedavisinden Sonra Neler Yapılması Gerekir?

İmplant tedavisi implant vidalarının takılmasının ardından kişi günlük yaşamına ertesi gün devam edebilir.  İşlemden sonra mümkün olduğu kadar soğuk uygulama yapılarak ağız bakımı doktorun önerisi doğrultusunda yapılır.  İmplant vidaları ağızda ve çene kemiğinde hassasiyet oluşturacağından İlk birkaç gün sıcak yemeklerden kaçınmak gerekir.

İmplant Tedavisi Ağrılı ve Acılı Bir Tedavi Midir?

İmplant tedavisi genel anlamda bakıldığında çene cerrahisi alanına giren çok basit bir tedavidir.  Ancak lokal anestezi yapıldıktan sonra hasta hiçbir ağrı hissetmez.  Genellikle hastalar implant tedavisinden korkar.  Ancak hastaların hassasiyeti doğrultusunda bazı durumlarda lokal altında veya genel anestezi ile de yapılabilir.

İmplant Ömrü Ne Kadardır?

Dental implant tedavisi ömür boyu tekrar diş yaptırmaya gerek bırakmayan bir tedavidir.  Ancak implantların üzerine yapılan protezin bakımı öneriler doğrultusunda yapılmazsa belli bir süre sonunda sorun oluşabilir.  Protezlerin ömrü yaklaşık olarak 10 yıldır.  Ancak daha sonra diş kaplama kısmı değiştirilerek tekrar devam edilebilir.

İmplant Tedavilerin Başka Alternatifleri Var Mıdır?

İmplant tedaviye şu anda alternatif bir tedavi bulunmamaktadır.  İmplant son yıllarda en fazla tercih edilen,  en uzun ömürlü kullanılabilen ve hastanın konforunu sağlayan bir tedavidir.  Aynı zamanda İmplant tedavisi çene kemiğini koruyan ve ağızda bulunan diğer sağlam dişleri de koruyan tedavidir.  implant tek diş eksikliğinde yapılması durumunda yanlarda bulunan sağlıklı dişlere asla zarar vermez.  birden fazla diş kaybı olan hastalarda da aynı şekilde hareketli protez biçiminde yapılır.  Hareketli protezler de bölgelere göre yerleştirilerek üzerine porselen diş kaplama yerleştirilir.